Pirjo Suonio

Pirjo Suonio aloitti viulunsoiton 8.vuotiaana Kouvolassa. Kirjoitin ylioppilaaksi Lohjan lukiosta ja opiskelin sen jälkeen Sibelius Akatemiassa. Opettajiani olivat Anja Ingnatius ja Erkki Kantola. Valmistuin viulunsoiton opettajaksi 25-vuotiaana.  Myöhemmin otin vuosia yksityistunteja Henrik Botvaylta.

Sain opettajan viran Länsi-Uudenmaan musiikkiopistosta heti valmistuttuani. Aikoinaan keikkailin Lohjan ja Lahden orkestereissa ja opetin joitakin vuosia myös Lauttasaaren musiikkiopistossa.

Olen erikoistunut lasten ryhmäopetukseen, josta olen tehnyt myös kirjan (Pieni viulunsoittaja). Monista entisistä oppilaistani on tullut musiikin ammattilaisia. Minulla on myös vuosien kokemus lasten orkesterien johtamisesta. Tällä hetkellä johdan opistomme Piccola -orkesteria. Olen myös saanut edelleen soittaa Lohjan kaupunginorkesterin vakinaisena avustajana.
Rakastan työtäni ja soittamisen pitää olla iloinen asia. Vapaa- aikanani hoidan kukkia ja isoa puutarhaani, remontoin vanhaa taloani ja lenkkeilen koirieni kanssa. Toimin myös terveysfirman konsulttina.