Piia Maunula

Piia Henriikka Maunula syntyi kaksilapsiseen turkulaisperheeseen, jossa isä oli epämusikaalinen, ja äiti harrasti kuorolaulua. Piia aloitti musiikkiharrastuksensa 6-vuotiaana huuliharpulla Turun saaristossa. Vähän sen jälkeen hän rupesi tavoitteellisemmin opiskelemaan viulun, pianon ja nokkahuilun soittoa.

9-vuotiaana Piia ihastui oboen ääneen kuultuaan sitä Agatha Christien Jane Marple -filmatisointien tunnusmusiikissa. Muutaman vuoden päästä siitä hän sai aloittaa oboensoiton opinnot – saman vuoden keväällä hän esiintyi jo orkesterin solistina.

Opiskellessaan ammattiin Piia voitti Lahden valtakunnallisen puhallinkilpailun oboesarjan, mutta kilpailumenestystä oli tullut jo sitä ennen hänen saavuttaessaan neljännen luokan nokkahuilun
nopeuskilpailun voiton, taitoluistelun joukkuekilpailun hopeaa, sekä ala-asteen laulukilpailun kolmannen palkinnon vapaavalintaisella teoksella ’Pii pii pikkuinen lintu’.

Piia rakastaa merta ja suuria purjelaivoja, kissoja, kettuja ja siilejä, W.A. Mozartin ja J.S. Bachin musiikkia sekä koko Umberto Econ tuotantoa. Piia on kateellinen Oscar Wildelle tämän kirjallisesta neroudesta ja Wallis Simpsonille tämän tyylikkyydestä. Piia harrastaa 60-luvun vintage-mekkoja, Italian kieltä ja kulttuuria sekä barokkitanssia. Piia on musiikin lisäksi opiskellut kirjoittamista Kriittisen Korkeakoulun kirjoittajalinjalla.
Piia on erityisen kiinnostunut periodisoittimista ja historiallisista esityskäytännöistä ja on vuodesta 2015 työskennellyt Suomalaisen barokkiorkesterin oboen varaäänenjohtajana.

Lukuvuoden 2015-2016 Piia on asunut Hollannissa opiskellen Amsterdamin konservatoriossa barokkioboensoittoa, laulua, hollannin kieltä ja 1700-luvun gestiikkaa.