Marko Portin

Marko Portin on valmistunut klarinetinsoitonopettajaksi Helsingin konservatoriosta, sekä suorittanut Sibelius-akatemiassa musiikin maisterin tutkinnon pääaineenaan klarinetinsoitto. Ammattiopinnoissa häntä ovat opettaneet mm: Ilkka Teerijoki, Kullervo Kojo, Harri Mäki sekä Heikki Nikula. Saksofonioppia Marko on saanut muun muassa Pentti Lahdelta, Jari Perkiömäeltä ja Joonatan Rautiolta.

Marko toimii freelancer-muusikkona ja hän on toiminut avustajana viime aikoina muun muassa seuraavissa orkestereissa: Rso, Hko, Umo, Avanti!, Lapin kamariorkesteri ja Turun filharmoninen orkesteri. Helsingin kaupunginteatterissa hän on toiminut puupuhaltajana mm. Billy Elliotissa, Shrekissä ja Kirkassa. Svenska teaternissa repertuaariin ovat kuuluneet niin Kristina från Duvemåla kuin Cabaretkin. Portin on Uusinta ensemblen vakituinen jäsen ja hän toimii myös muusikkona Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangolaulukilpailujen finaaliorkesterissa. Marko on Ultra bran vakituinen saksofonisti ja hän on myös toiminut useana vuonna tangokuninkaallisten Sinitaivas-kiertueen puupuhaltajana.

Opetuskokemusta Markolla on niin musiikkiopistotasoisten oppilaiden, kuin ammattiopiskelijoidenkin opettamisesta (mm. Länsi-uudenmaan musiikkiopisto ja Metropolia). Hän on toiminut myös useilla muilla musiikkileireillä opettajana.