Pia Sävelkoski

Pia Sävelkoski, alttoviulu. Pia valmistui musiikkipedagogiksi Helsingin Konservatoriosta 2002 ja jatko-opiskeli ammattikorkeakoulu Stadiassa 04-05. Pitkäaikaisia opettajia ovat olleet Sari Aalto, Ulla Soinne ja Anna Kreetta Gribajcevic. Kamarimusiikkia Pia on soittanut aina paljon, se on lähellä sydäntä.

Pia opettaa Länsi-Uudenmaan musiikkiopistossa Lohjalla ja Helsingissä Nmky:n musiikkiopistossa. Alttoviulistien ja viulistien lisäksi hän ohjaa paljon erilaisia kamarimusiikkikokoonpanoja.

Tällä hetkellä Pia Sävelkoski toimii monipuolisena freelancealttoviulistina pääkaupunkiseudulla. Hän soittaa Lohjan kaupunginorkesterissa ja kuuluu jousiorkesteri La Tempestan vakiojäseniin. Kamelia-kvartettia hän oli perustamassa vuonna 2004 ja se on esiintynyt useilla musiikkijuhlilla vuosien varrella. Pia oli mukana Svenska teaternin Kristina från Duvemåla-musikaalissa, joka pyöri yhteensä puolitoista vuotta. Viime aikoina hän on toiminut avustajana myös Riku Niemi-Orkesterissa ja Sinfonia Lahdessa. Pianisti Ilkka Joronen on soittanut Pian kanssa vuosien ajan erilaisissa duokonserteissa. Suunnitteilla on taas yhteiskonsertti, koska soittaminen on kivaa!