Anna-Leena Lumme

Anna-Leena Lumme aloitti trumpetinsoiton 10-vuotiaana Oulun seurakuntien soittokunnassa Kaj Skrabbin oppilaana. Anna-Leena valmistui vuonna 2003 Pirkanmaan Ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi (AMK), missä häntä opettivat Aki Välimäki, Touko Lundell ja Juha Untala. Hän on suorittanut myös solistiset erikoistumisopinnot 1:n Piramkissa ja keväällä 2010 trumpetin A-kurssin solistiset erikoistumisopinnot Oulun seudun Amk:n. Vaskiyhtye taustaa on mm.vaihto-oppilasvuoden brittiläisistä brass band yhtyeistä, Tampereen amk:in Ultra Brass yhtyeestä ja Denis Wickin vaskiyhtye mestarikurssilta.

Anna-Leenan kapellimestariopinnot alkoivat Oulussa 1997 Ari Angervon ja Juha Piston johdolla ja jatkuivat Tampereella kapellimestariluokalla Juha Törmän opissa. Hän valmistui puhallinorkesterikapellimestariksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2013 erinomaisin arvosanoin, pääopettajana Peter Ettrup Larsen. Orkesterinjohdon opintoja hän on täydentänyt mestarikursseilla opettajinaan mm. Jorma Panula, Kari Tikka, Raine Ampuja ja Atso Almila. Anna-Leena on toiminut myös orkesterinjohdon assistenttikouluttajana Partaharjun musiikkileirillä 2012 ja Limingan musiikkileirillä 2013 sekä toimii aktiivisesti kapellimestarikursseja järjestävän Pirkanmaan Pinna ry:n hallituksessa.

Anna-Leena on työskennellyt trumpetinsoitonopettajana ja orkesterinjohtajana useissa musiikkiopistoissa. Vuodesta 2002 alkaen hän on toiminut Ylöjärvellä sijaitsevan Länsi-Pirkanmaan musiikkiopiston trumpetinsoitonopettajana, puhallinorkestereiden ja sinfonietan johtajana sekä vuodesta 2013 Porin Palmgren-konservatorion A-ja B-puhallinorkestereiden johtajana.